Kirjoitteluun iski pieni tauko, kun oltiin risteilyllä avon ja kummipoikien kanssa. Juu, kummipoikien vanhemmat oli mukana. Ja samalla risteilyllä seikkailivat myös Idolsista tutut Pete, Roni ja Heikki. Ei koskaan päästy katsomaan poikien esitystä, joka oli puolen yön maissa. Kummipojat perheineen menivät kymmenen aikoihin nukkumaan ja avo ei suostunut tulemaan seuraksi, mutta pelattiin sentään ukapelejä. =) Niin, ja kyllähän meijän hytin lattialle oksennettiin ja pissattiinkin, eli perinteistä risteiulymeininkiä. Tosin nämä molemmat teki tuo nuorin matkaaja, ikää  noin 9 kk. Juu, ja nähtiinhän me nuo Idols heput ja Muumi Peikko ja Pikku-Myykin. Että julkkiksia laivan täydeltä. =)

Laivalla tuli myös mennen tullen syötyä ihan runsaasti. Etenkin ekana iltana, kun käytiin seisovassa pöydässä ahtamassa masut täyteen. Tokana iltana käytiin syömässä romanttisessa ravintolassa, jonka annokset oli kokoa "kaksi porkkanatikkua ristissä". Tai näin kävi pojille. Mun annos oli niin iso, että hyvä kun jaksoin syödä. Halusin meinaan vaihtaa perunat ja niitä uusia gratinoituja pottuja oli sitten iso saavillinen. Ja mun tyrnimarjajätskikin oli melkoinen. =)

Tukholmassa sitten...yhden paidan sain ostettua. Alet ne oli alottanu jo tapanina...sama kai tulossa suomeenkin. Tukholma olis kyllä oikeesti kiva kaupunki, jos sinne eksyis hyvän sään aikaan. Eilen sielä satoi räntää ja mun kankaiset talvikengät ui vedessä. Onneksi ei kauheen kauan sielä sitten pyörittykään. Kävelykatu ehdittiin tosin kävellä melkeen päästä päähän. Ehkäpä ens kesänä vois mennä uudestaan. Toivottavasti sillon sitten aurinko paistais ja pääsis etsimään kunnolla askartelukauppoja ja vaikka mitä kivaa. Uskon, että sieltä löytyis paljon kivoja kauppoja ja olis muutenkin paljon nähtävää. Tallinnassakin kai sitä vois jonain päivänä mennä käymään...

Tänään on sitten kokemattomalla risteilijällä maa keinunu jalkojen alla koko päivän. Vieläkin istuessa välillä keinutan itteäni, jotta tuntis taas aallot allaan. Varmaan johtuu osittain siitä, että viimeyönä oli aika paljon myrskyä... Niin, käytiin tänään avon kanssa vielä aleshoppailuilla Itiksessä. Sain ostettua ittelleni ulkoilupuvun. Tai se oli oikkeen laskettelupuku, mutta sitä(kään) lajia ei oo koskaan tullu kokeiltua... Ajattelin huomenna mennä päivällä käymään kunnon kävelyllä. Haluaisin kyllä lähtä luistelemaan, mutta mun rakkaat Risportit on hukkunu jonku muuton yhteydessä... =( Pitäis kai ostaa uudet, mutten mitään ihan rupujakaan haluais. Tai ainakin vähimmäisvaatimuksena on se, että se nilkkaosa olis oikeesti tukeva. Oon kyllä katellu, että cittarissa olis sellasia...tai tosi halpoja luikkareita. Maksoivat jotain noin 40€, mikä ei olis paha hinta luistimista ja siitä ilosta, että pääsis luistelemaan. Täytyy painostaa tuo avo pyytämään vanhempiaan lähettämään luistimensa tänne, koska ne on tulossa käymään vasta tammikuun lopussa (ja siihen mennessä vois käydä lukemattomia kertoja luikkaamassa). Niin, ja sittenhän sielä cittarissakin pitäs vielä käydä. Ehkäpä alotan sen painostuksen näin tän vuoden puolella.

Nytkun päästiin asiaan, niin puhutaan vielä hieman uudesta vuodestakin. Ostettiin tänään kaupasta tinakauha ja tinoja, eli pääsen tänävuonna valamaan tinaakin, minkä tuo avo on monina aikasempina vuosina kieltäny. Tänäkin vuonna ollaan ihan vaan kotosalla ja katellaan elokuvia ja puolenyön aikaan sitten ilotulitusta ikkunasta (täältä 12 krs:stä näkee aika kauas) ja tällä kertaa valetaan myös siis niitä tinoja. Ei oikeen viitti lähtä ryypiskelemään, kun oon luvannu mennä 1.1. auttaamaan HESYlle, eli aamulla olis hyvä olla ajo- ja siivouskunnossa. =) Uuden vuoden lupauksiakin oon vähän pohtinut... Pitäsköhän mun nyt sit luvata, että rupeisin liikkumaan aktiivisemmin ja yrittäisin karistaa nuo kaksi ylimääräistä kiloa, joista avo jaksaa aina muistuttaa. Eipä olis sillä sitten sitäkään valitettavaa. =) Niin, ja kyllä se ulkoilu ja salillakäynti tekis muutenkin ihan hyvää. Vois vaikka päättää jonkun yhden illan, jona kävis aina salilla jossain vakituisessa aerobicissa ja viikonloppuna vois sitten mennä jompana kumpana päivänä aina kävelylle tai luistelemaan tai harrastaa jotain muuta kauden liikuntalajia. Niin, ja sen pyörän hankin, että pääsee taas polkemaan. Se on kesällä kiva laji. Polkea Kuusijärvelle uimaan ja ottamaan aurinkoa ja heittelemään fribeetä ja...johan tässä rupeaa kesää odottamaan ja vielä en oo edes päässy kertaakaan luikkaamaan... =) Hmm...suostuiskohan avo hiihtämään mun kanssa? Suksetkin odottelee äiteenluona melkeen käyttämättöminä...