Teinpäs tänään taas tälläisen testin. Tänään aiheena oli "mihin eämäntaparyhmään"-kuulut... Ja vastaus on tässä:

Parhaiten sinua kuvaava elämäntapaprofiili on perinteiset.
Tämän profiilin sopivuus sinuun on 69 %.


Muut sinua kuvaavat profiilit

Trenditietoiset 23 %.
Maailmanparantajat 8 %.

PERINTEINEN

Arvo-ja asennemaailmasta…

perinteinen.jpgLausahdus "koti, uskonto ja isänmaa" kuvaa kohtalaisen hyvin perinteisten nuorten mielenmaisemaa. Uskonnon merkitys on tosin vähentynyt, mutta erityisesti koti ja isänmaa ovat edelleen keskeisiä arvostusten kohteita kuvaavia asioita. Koti on perinteisten nuorten elämän keskus. Onnellisimmat hetket koetaan kodin lämmössä perheen, sukulaisten ja tuttujen ympäröiminä. Vaikka suhteet omiin vanhempiin ovat kaikille nuorille tärkeitä, erityisen tärkeitä ne ovat perinteisille nuorille. Myös muut sukulaisuussuhteet ovat heille merkityksellisiä.

Perinteiset nuoret arvostavat avioliittoa ja suhtautuvat erittäin positiivisesti omien lasten hankintaan. Oman perheen perustaminen koetaankin usein keskeiseksi päämääräksi elämässä. Myös tärkeimmät kiinnostukset liittyvät kotiin, perheeseen, lapsiin ja asumiseen.

Turvallisuus nousee erittäin korkealle perinteisten nuorten arvojen hierarkiassa. Turvallisuutta etsitään aluksi vanhempien ja sisarusten parista ja myöhemmin parisuhteesta ja oman perheen piiristä. Perinteiset nuoret ovat riskinkarttajia. He pyrkivät välttämään kaikenlaista turvattomuutta ja epävarmuutta. Turvallisuushakuisuus ilmenee myös heidän suhtautumisessaan yksittäisiin ilmiöihin. He kannattavat mm. rikollisten rangaistusten koventamista sekä huumetestejä kouluissa ja oppilaitoksissa.

Perinteisillä nuorilla on realistinen kuva itsestään. He pitävät itseään tavallisina, mutta rehellisinä, kohteliaina, vastuuntuntoisina ja auttavaisina nuorina. He suhtautuvat positiivisesti tulevaisuuteen ja uskovat omaan menestykseensä. Perinteiset nuoret eivät tavoittele rikkauksia eivätkä kuuluisuutta vaan onnellista elämää. He eivät ole statusorientoituneita vaan heidän onnellisuutensa saa alkunsa omasta itsestä tai lähipiiristä. Perinteiset nuoret asettavat itselleen realistisia päämääriä ja usein myös saavuttavat asettamansa päämäärät. He ovatkin melko tyytyväisiä omaan elämäänsä.

Kiinnostuksen kohteista…

Perinteisten nuorten arvomaailma vaikuttaa voimakkaasti heidän kiinnostusten kohteisiinsa. Tärkeimmiksi kiinnostuksen kohteikseen he ilmoittavat perheen ja lapset, musiikin kuuntelemisen, terveyden ja hyvinvoinnin, kodin ja asumisen sekä liikunnan.

Perinteiset kuuntelevat mieluusti rockia, poppia, suomirockia ja iskelmää. TV-sarjoista heidän kiinnostuksensa herättää Salatut elämät, CSI, Big Brother, Kotikatu, Alias ja Everwood. Aikakauslehdistä he selailevat mieluiten naistenlehtiä, sarjakuvalehtiä, juorulehtiä ja terveys- ja kuntoilulehtiä.

Tähän ryhmään kuuluu noin 17 % suomalaisista 15-25-vuotiaista. Ryhmään kuuluvista naisia on 72 %.
 
Ja nyt sitten se itsensä tutkiskeluosa...
 
Täytyy kyllä tunnustaa, että tuo testin tulos on aika kuvaava. En kyllä koe olevani kovin isänmaallinen, mutta ne kaksi muuta kohtaa... Ja tuo musiikki, juu lemppareita ovat nuo suomirocki ja poppiakin tulee paljon kuunneltua. Järkyttävintä on ehkä tuo TV-sarjajuttu...en pidä yhdestäkään noista sarjoista... Suomen BB:tä tuli kyllä katsottua, mutta niitä ulkomaan versioita olen pystynyt katsomaan yhteensä noin 15 minuuttia.
 
Ja se oikea pohdinta osa...onko minusta tulossa vanha... Tuota testiä tehdessäni heräsin siihen, etten ole käynyt bilettämässä pitkään aikaan. Tosin en ole sitä kaivannutkaan. Vielä muutam vuosi sitten käytiin kavereitten kanssa melkein joka lauantai bilettämässä, mutta eihän siitä juuri mitään saanut irti. Sitä samaa sielä baareissa oli, mutta sitähän se on kotonakin. Mutta kotona olosta kuitenkin pidän, että taidan todella olla aika perinteinen nuori. Ehkä sitä voisi joskus käydä bilettämässä, tai no edes pelaamassa biljardia. Ehkä sitten, kun ravintoloista tulee savuttomia. Mitään muuta en niin inhoa, kuin illan päätteeksi tupakalle haisevia vaatteita ja hiuksia. Ehkä ensimmäisenä toivoisin, että laivoista tulisi savuttomia. Ollaan nyt pian lähdössä kaverin ja sen miehen sekä lasten kanssa laivalle ja olisi kyllä tosi ihanaa voida käyttää esimerkiksi samaa paitaa kahtena iltana, mutta pakko kai se on ottaa vaatevarasto edes kolmeksi päiväksi mukaan. Vievät vaan ylimääräset vaatteet liikaa tilaa siltä mitä sieltä voisi ostaa. =)
 
No juu, nyt on pakko mennä pelastamaan tuo kisun lelu pois tuolin alta, ennenku kisu kaataa tuolin päällensä sitä lelua repiessään...