Juu, se kuuluisa lapsuuden kaveri, joka täällä usein käy, niin tuli taas. Ja mikäs sen mukavempaa. Päädyttiin tänään muistelmissa ala-asteaikaan. Kolme ekaa vuotta sielä meni ihan hyvin. Oli hyvä opettaja. Opittiin lukemaan, kirjottamaan ja laskemaan yks plus yks. Eli ihan hyvä saldo. =)

Sitten ne kolme viimestä vuotta...ne ne on parhaita muistelun aiheita. Ei meinaan opittu sitten niin mitään. Tai juu, opittiin tekemään esitelmiä. Ei me meinaan mitään muuta tehty. Oli kyseessä aine ku aine, niin me tehtiin bilsan ja mantsan esitelmiä. Koko kolmen vuoden aikana tehtiin kymmeniä esitelmiä eri eläinlajista, maista ja maanosista. Eli ne hoidettiin ihan ok, mutta matikka, äidinkieli, historia...nimeäppä se, niin sitä meille ei oo opetettu. Matikan opin, ku isä opetti... Kokeita meillä oli ja kai niihin aina sanottiin, että laskekaa jotain, mutta ei meillä oikeeta opetusta ollu. 90% kouluajasta vietettiin koulun kirjastossa tai opetusvälinevarastossa tekemällä niitä esitelmiä. Niin, ja ihmeteltiin sitä kaikkea krääsää mitä sieltä löyty. =) Ollaan aina välillä ihmetelty sitä, että miten me oikeestaan pärjättiin yläasteella, lukiosta puhumattakaan. Ilmeisesti me opittiin hyvin sopeutuvaisiks ja ainakin me oltiin kohtuu nopeita omaksumaan uutta tietoa, kun sitä joskus tarjottiin. Kaikki ei ollu yhtä onnekkaita ja niinpä meijän ala-asteen luokasta monet ei oo päässy kovin pitkälle elämässään. Joskus kun meillä oli luokkakokous, niin aika monilla oli suuria ongelmia elämän ja sen hallinnan kanssa. Kun kerran tästä tuli töissä puhetta, niin yks jonka mies on opettaja totes, että pitää varmaan sanoa miehelle, että kyllä niistä ihan kunnon kansalaisia voi kasvaa vaikkei ihan joka päivä onnistuiskaan. Ja näinhän se on. =) Niin, ja tätä voin sitten käyttää osittaisena tekosyynä, kun yhdyssanat ja pilkut menee miten sattuu...kaikkea ei voi osata... =)

 

Nyt sattu käteen (23.09 tietokoneen kello), kun avo tossa vieressä riehaantu, kun nuo teki maalin, siis nuo omat. =)

Niin, ja on se ihan kiva huomata tuolla blogilistalla, että mullakin käy muutama lukija, ja sijotuskin on vähän parantunut. Kiitos siitä teille. =) Vaikka eihän niitä lukuja sillain pitäisi tuijottaa, mutta on se silti kiva nähä, että joku lukee. Vaikka näkeehän sen tuolta tilastoistakin. Ja siitä sitten voisin tehdä aasinsillan siihen, että tilastoissa "ystävänpäiväkortit" sanalla on tultu tänne 400 kertaa.