Käytiin tänään avon kanssa palstalla. Nypitti rikkaruohoja, avo käänsi maata, vähän parannettiin maata ja istutettiin tomaatintaimia (yhdessä tänään ostetussa oli jo vihreitä raakileita) ja purjoja sekä kylvettiin vielä vähän hernettä. Hauskaa sielä oli nyt näin aurinkoisena iltana olla, selkä vähän väsy, mutta sekin aina helpotti, kun hetken aikaa jakso levätä.

Yhtä naapuripalstoista pitää sellanen inkeriläsi mummo. Se valitti meille kauheesti, ku me oltin suostuttu ottamaan se palsta millä ollaan. Sielä on kuulemma ihan liikaa rikkaruohoja, että sitä kannattais viljellä. No, ainakin meijän kasvit on kasvanu sielä ihan hyvin. =) Tänään sain varmistuksen, että punajuuret on oikeesti punajuuria. Se mummo (en nyt mummottele vaan iän perusteella, vaan mulle se on alunperin esitelty inkeriläis mummona ja kaikki siitä sillä puhuu ja ittekin kokoajan mummottelee itteään) esitteli mulle punajuurensa ja samalta näyttivät. =) Myös mun kukkakaalirivistössä oli pari parsakaalin ja kaalin taimien näköstä lehteä, eli nekin on alkanu kasvamaan. Samaten porkkana rivissä oli muutamia porkkanan näköisä alkuja. =) Salaattialueellakin oli lupaavan näköistä kasvua, sitä salaattia voisin kyllä laittaa sinne tänään käännetyllekin alueelle, kun sinne jäi vielä tilaa. =)

Avo vois kyllä vielä kääntää pienen pätkän maata ja siihen laitettas kukkia. Niin, ja sitten on miehistä hommaa. Palstalle pitäs rakentaa kompostilaatikko. =) Ja tukikehikko viinimarjalle, jossa muuten on jo raakileita. Niitä on myös ainakin toisessa karviaisessa. =) Ja mansikoissa oli paljon kukkia. =) Vaikka kaikki on pelotellu, ettei sieltä mitään saada, niin ainakin jotain näyttäis olevan tulossa. Ei varmaan rahojaan takasin saa, mutta en mä sitä sillain ajattelekaan. Kuhan saa tuoreita rehuja. =)

Niin, tänään ostin vielä kaupasta yhden basilikan, sen vois  laittaa johonkin ruukkuun, jos se sitten menestyis vähn aikaa, että sais sitten pidempään lehtiä. =) Voisin kyllä vaikka laittaa sen johonkin lasipurkkiin, jonka vois sitten koristella kivasti...hmm... =)