Oltiin viettämässä viikonloppua mökillä, Saimaan rannalla. Ihanaa kun päästiin lähtemään melko aikaisin (siis ennen kahtatoista) perjantaina, niin ei ollu mitään ongelmia ruuhkien kanssa. =) Pääsi ajamaan todella hyvin, kiitos niille leveäkaistateille. Vaikka oli sielä ihme porukkaa, roikkuivat jonkun rekan perässä uskaltamatta lähtä ohittamaan, sitten kun menin ohi, niin syöksyivät perään. Tarvitsivat kai vähän rohkaisua tai jotain. =)

Möksällä oli kyllä todella mukavaa. Saunottiin ja syötiin hyvin. Lauantaina käytiin Rehulan kesätorilla ja kyläkaupassa kävellen sekä Lappeenrannan torilla. Torille mentiin autolla ja seurattiin kiltisti parkkeeraamis viittoja. Sitten kun oli jo siinä kapealla liuskalla, josta paluuta ei enää ollut, kerrottiin, että parkkeeraus on muuten maksullista puuhaa. Noh, kun palattiin paikalle, niin automaatti oli rikki ja hetken odottelun jälkeen päästiin ulos ilmaiseksi. =) Torilta ostettiin paljon hyviä ja tupreita vihanneksia, nami. =) Etenkin ne herneet. =)

Lainattiin sitten sedän venettäkin moneen otteeseen ja käytiin järvellä kalastelemassa. Oli ihanaa maata sielä veneen perässä ja seurata aina välillä sivusilmällä, että koho pysyy pinnalla. Avo uisteli (tai jotain, sitä kun heitellään viehettä veteen ja kelataan takaisin) ja minä harrastin perinteistä matoa. Avo sai affenen ja hauen, jotka molemmat vapautettiin. Minä sain neljä affenta, joista kolme otettiin kissojen evääksi ja yksi vapautettiin. Nuo kolme talteen otettua saatiin lauantaina ja pakko oli ottaa, kun ensimmäinen oli mennyt nielemään koko koukun...pöhkö...ja sitten otettiin ne loput kaksi, kun kerran oli ruvettava perkaamaan. Se yksi vapautettu tuli tänään. Kala söi kyllä vielä useammin, mutta aina välillä kehtasivat päästä karkuunkin.

Tässä muutama kuva otettuna mökin terassilta käsin. =) Kaunista tuo luonto sielä ei missään. =)

115895.jpg

115897.jpg

115900.jpg

Vesi oli kyllä tänävuonna todella alhaalla. Sai kahlata todella kauas ennenkuin vesi ylsi edes napaan asti, puhumattakaan siitä, että viimeksi kun olen möksällä käynyt niin vesi oli melkein portailla, nyt se oli muutaman metrin päässä portaista. Niin, ja soudellessa huomattiin, että monilla mökeillä laituri ei edes yltänyt veteen, kun oli pinta niin alhaalla.

Niin, ja eilen, siis sunnuntaina, näin taas yhden kiiltomadon. Se taisi olla kesän ensimmäisiä. Syksyllä niitä on tosi paljon, kiiltomatoja ja -kärpäsiä. Ne on sitten hauskan näköisiä otuksia. Sekin oli heinän korrella ja hehkui ihan neonvihreänä. Avo ei ollut ennen nähnyt sellaisia ja kun meni katsomaan niin ihmetteli kovasti. Niin kyllä minäkin ihmettelin silloin kun ekan kerran näin. =)

Lähdettiin kyllä tänään jo melko aikaisn pois, kun ajateltiin, että ei oo kiva ajaa ruuhkassa ja toisaalta oltiin jo saatu kaikki kerättyä kasaan ennen kolmea, kun avo heräs seittemältä hakkaamaan halkoja. Kummallista puuhaa, ainakin siihen aikaan. =)

Kerättiin (tai siis avo) myös tukikeppejä herneille ja käytiin heti kotiin palattua viemässä ne palstalle. Sielä oli kaksi kypsää mansikkaa ja yksi kirsikkatomaatti. Kaksi tomaattia oli jo taas oranssina ja muutama masikkakin punersi ja pari viinimarjaakin oli saanut jo vähän väriä. =) Ens viikolla avo on iltavuorossa, niin taidan sitten viettää aika paljon aikaa palstalla. Käyn kitkemässä niitä rikkaruohoja, kun niitä on taas kertynyt uskomattomia määriä ja laitan ne tukikepit ja silleen. =)