Vietettiin siis viikonloppu avon, Myyn ja Myyn avon kanssa Myyn vanhempien mökillä. Mentiin sinne yhdessä ja pysähdyttiin matkalla Korian ABC:llä. Yllätys, yllätys minun tahdostani. Olinhan kuullut, että kyseisellä huoltsikalla on Novita 24/h tehtaanmyymälä. Valikoimaan ja hintatasoon olin todella pettynyt, enkä siis ostanut mitään. Kohtasin tuola myös ensimmäistä kertaa syksyn uutuuden Jengan. Ihan kivaa ja nopeasti neulottavaa lankaa se varmasti olisi, mutta hinnalla se on pilattu. Enpä ole ajatellut, edelleenkään, ostaa 8 €/kerä maksavia lankoja.

Päästiin sitten mökille ja saunottiin, paistettiin tikkupullaa ja juteltiin mukavia. =) Tässä kuva tikkupullasta. Tämä pulla on paistettu viimeisillä hiilloksilla pilkkopimeässä, joten pullan väriä oli hieman vaikea arvailla. Kuvassa näyttää melko tummalta, muttei se kyllä palaneelta maistunut. Suosittelen kokeilemaan retkieväänä tikkupullaa ja hilloa. =) Jälkkärinä aivan loistavaa. =)

132317.jpg

Lauantaina sitten herättiin ja varustauduttiin oikein totaalisesti kumppareilla ja sadevaatteilla (pahuksen säätieteilijät kun olivat viskoneet pisaran kuvia ennustuksiin) "vaellukselle" Repoveden kansallispuistoon. Arvaatte varmaan, ettei taivaalla näkynyt pilveäkään... =) No, kivaa sielä kuitenkin oli ja maisemat oli hienoja. Alueella meni sellaisia metsäautoteitä, joita pitkin olisi voinut kävellä, maisemat niiden ympärillä vain olivat vähän tylsiä. Meidän reitit siis menivät yleensä ja mahdollisuuksien mukaan sielä metsäpoluilla. Tässä ensin kuva sellaisesta pystysuorasta kallionseinämästä, joka tuli vastaan vaelluksen alkupuolilla.

132325.jpg

Sitten kivuttiin paikalliselle "vuorelle", Olhavn vuori sen nimi näytti olevan. =) Sieltä sitten oli vastavuoroisesti pystysuora pudotus alaspäin. Näyttivät jotkut kiipeilevän rinnettä ylös, tai siis tulivat sitä kautta ylös. Kauniit maisemat, eivät olleskaan edukseen kuvassa, mutta tässä kuitenkin sellainen.

132327.jpg

Vähän huono valita kuvia, kun melkein kaikissa on immeisiä. =) Tässä kuitenkin vielä yksi kuva. Perhosesta joka näytti ihan kuivuneelta lehdeltä, joka pyöri tuulen mukana. =D

132330.jpg

Sitten mentiin takaisin mökille, laitettiin ruokaa, saunottiin ja laitettiin taas ruokaa, syötiin ja juteltiin. Täytyy sanoa, että noin mökkiolosuhteissa ne pussista saatavat valmiit lettutaikinat kyllä ajavat asiansa. Hyviä olivat ne letut. =) Niitä oli vain vähän turhan vähän, olisi ehkä pitänyt ottaa kaksi pakettia taikinaa, jotta kaikki olisivat saaneet enemmän ja pojatkin tarpeekseen. Tosin täytyy sanoa, että olin itse ihan ähkyssä juuri syödyn päivällisen, makkaroiden ja muutaman letun jälkeen. =) Lauantai-iltana käytiin vielä Myyn kanssa kävelyllä ja sielä rupesi satamaan. Ei paljon, ihan vain sellaista pientä tihkutusta. Ihanaa, raikasti ilmaa ja niin edelleen. =) Lauantai-iltana vaan oli sitten hirmuisesti vihaisia hyttysiä. Olisi pitänyt laittaa pikiöljyä enemmän. Se pieni määrä minkä laitoin karkoitti hyttysiä aluksi, mutta öljyttömiltä alueilta tulin syödyksi. Pitäisi vaan levittää sitä rohkeasti ja paljon. =) Se on muuten tehokas karkoite.

Sunnuntaina sitten laitettiin paikkoja kuntoon ja hätisteltiin paarmoja. Niitä oli ihan sairaasti ja söivät kaikkea mikä liikkui tai erehtyi hetkeksi paikalleen... Tässä vielä mainostettakoon, että kävin uimassa lauantaina saunan jälkeen ja ruokittiin kaloja laiturilta. Nähtiin ainakin särkiä ja ahvenia, mutta siinä pinnassa uiskenteli jotain sellaisia pienehköjä, laihoja kaloja, joiden yläosa oli melko tumma, mutta maha oli ihan hopean värinen. Yritettiin pyydystää kala kuvattavaksi, mutta siinä ei koskaan onnistuttu. Haavi olisi ollut ihan hyvä apuväline. Ämpärillä se ei oikein onnistunut vaikka kalat olivatkin niin kesyjä että söivät suoraan kädestä... =) Sellainen oli se viikonloppu. Kiitos matkakumppaneille. =)