Eilen käytiin ostamassa uusi telkkari, kun oli Markantalossa hyvä tarjous. Kaupassa tuo telkkari näytti melko pieneltä vaikka tuumia kapineesta löytyy 42. Taisi johtua vieressä olleesta 50 tuumaisesta yksilöstä. Tiedettiin kyllä jo aikaisemminkin, että se aiemmin kateltu 37 tuumanen telkkarikin alkais olemaan vähän liioteltu kooltaan, mutta kuinkas kävikään. Tuo uusi on kyllä nyt aika reippaasti liiotellun kokonen. Peittää koko teeveetason ja hyllyjäyhdistävän kukkalaudan...onneksi tuossa on sen verran hyvä kuva, että näkyy hyvänä vaikka meillä onkin lyhyt katseluetäisyys. Päädyttiin isoon sillä ajatuksella, että olisi sitten riittävän kokoinen vaikka muutettaisiin isompaan asuntoon, jossa olisi pidempi katseluetäisyyskin. Avon pikkuveli tyttöystävineen kävi meillä myös eilen katsottiin yhessä elokuvaa ja totesivat, ettei meijän enää tartte lähtä leffateatteriin, kun on oma leffateatteri kotona...juuh, eipä olla leffateatterissa kyllä käyty muutenkaan pitkään aikaan. =)

Tänään kävin palstalla aamulla. Oli kauhea kasa kypsiä kirsikkatomaatteja ja jäi vielä muutama oranssi ja iso kasa vihreitäkin. Osa isoista tomaateista on jo muuttunu vaaleenvihreiks, että saattavat alkaa kypsymäänkin. =) Keräsin myös sen meidän ainoan kesäkurpitsan talteen, ettei pääse enää kasvamaan isommaksi, kun alkaa olemaan ihan siinä ylärajoilla, että on syömäkokonen. Sitten keräsin karviaismarjat ja mutustelen ne illalla sitten iltapalaksi, niitä kun tuli sen verran vähän, ettei niistä mitään hilloja tai piirakoita ruveta tekemään. Sitten nostin muutamasta perunanvarresta perunat ja nipun punajuuria. Vielä nostin yhden sipulin ja porkkanoita ja otin vielä mukaan yhden salaattinipun. Siinä sivussa vielä mutustelin muutamat pensaaseen jääneet mustaviinimarjat. Kotona tein palstan antimista ruokaa. Meillä syötiin tänään perunoita ja punajuuripihvejä sekä sipulirenkaita. Piti vielä laittaa lautaselle salaatinlehtiä ja kirsikkatomaatteja, mutten sitten enää jaksanut, mutta voihan niitä syödä leivällä ja iltapalanakin. =) Tässä kuitenkin kuva ruoasta. =)

159389.jpg

Jotta tähänkin postaukseen saataisiin joukkoon vielä vähän käsitöitä, niin säästin punajuurien keitinliemen. Se on niin kauniin punaista, että tekisi mieli värjätä sillä vähän lankaa. Onko kukaan tätä kokeillut ja miten kannattaisi toimia?