...ja pahasti...

Oltiin tänään Myyn kanssa Vantaan luontokoululla Lähiluonto hankkeen piiriin kuuluvalla kasviväreillä maalauksen kurssilla. Kurssi oli todella antoisa. Sielä tehtiin itse väriliemiä, testattiin niiden värin muuttumista kun niihin sekoitetaan alunaa, rautaa, happoa, emästä tai jotain muuta ja miten väri muuttuu, jos sitä sekoitetaan arabikumiin, liitujauhoon tai jänisliimaan. Aivan uskomatonta! Tämä tyttö haluaa nyt ruveta maalaamaan noilla väreillä ja tahtoo myös ruveta värjäämään lankaa näillä keinoilla. Ehkä uskomattominta tuolla kurssilla oli se, että se oli ilmainen, mutta siihen kuului aamupala, lounas jälkkärillä ja lisäksi väriliemiä sai viedä kotiin. Nyt minulla on suurinta osaa väriliemistä pienissä pilttipurkeissa, että pääsee vielä kotona kokeilemaan maalaamista, kunhan vain aikaa saisi lisää. Tässämalliksi niitä väriesimerkkejä, joita kurssilla sudin paperille.

204233.jpg

Huomenna mennään Myyn kanssa kirpparille. Pitää saada kattiloita, joissa voisi sitten vähän noita väriliemiä keitellä. Niissä voisi sitten sulatella sitä kynttilämassaakin, jos taas jouluksi tekisi muutaman kynttilän. =)

Niin, hurahdinhan minä yhteen muuhunkin juttuun. Sellaiseen, josta kuuluu hurahduksia ihan oikeasti. Nimittäin tehosekoittimella tehtäviin juomiin. Olen tehnyt niitä aikaisemmin sauvasekoittimella, mutta siinä menee tuhottoman kauan aikaa ja jää sattumia ja miun sauvasekoitin on alkanut pitämään omituista ääntä, aikoo kai sanoa yhteistyösopimuksensa irti. Aion sitäkin silti vielä käyttää. Löydettiin ihan hyvä tehosekoitin (yllättävän hiljainen, odotin kauheaa meteliä) ja todella halvalla. Ostettiin se ClassOhlsonilta, maksoi 29 €. Todettiin, että samaa tuotetta myydään muiden merkkien alla 20 € kalliimmalla. Niitten ohjeissa kiellettiin tiskikonepesu ja haluan tunkea tuon masiinan kannun ja terät aina välillä tiskikoneeseen. Etenkin silloin, jos tekee jotain juomaa enemmän ja säilöö sitä jääkaapissa, silloin juomaa saattaa kuivua kannun reunoihin, eikä pelkkä laimea saippuavesi puhdista. Etenkään, kun saippua kuohuu ulos astiasta.. Niin, puhumattakaan siitä, jos jotain rasvaista kastiketta sekoittaa. Tänään heti kokeiltiin, tuli hyvää juomaa. =)