Olen sentään saanut jotain aikaseksi käsitöidenkin rintamalla. =)

Avon, ensin joululahjaksi tarkoitettu ja sitten myöhemmin myöhästyneeksi synttärilahjaksi valmistunt, kannettavan kantokassi on vihdoin neulottu ja huovutettu. =) Novitan huopanenkin loppui kesken, lankaa olin ostavinani 400 g, mutta kun lanka loppui oli kassilla painoa 375 g. Mihinköhän ne loput grammat katosi? En ainakaan leikannut yhtään langanpätkää roskikseen tai muuta... Laukun kokosin sitten virkkaamalla tuntemattoman kehräämön huopuvalla langalla ja toivoin, ettei lanka kutistuisi ihan eri suhteessa kuin huopanen. Vähän kassin reunat ovat vielä möykkyiset, mutta eiköhän se venyttelemällä suoristu.
Ennen huovutusta tilanne näytti näin pahalta:
392551.jpg

Kassi koneeseen, pyyhe alle, kaksi tasona sisään ja vielä yksi päälle. Kone normaaliohjelmalla päälle ja lämpöä 40 astetta ja tulos on tämä (kone on päässyt sisälle kassiin johtoineen päivineen):

392562.jpg


Lanka: Pääosin Novitan Huopanen
Kulutus: 382 g
Puikot: 10
Malli: Jostakin vanhasta Pirkka-lehdestä soveltaen

Olen myös saanut aikaseksi lapaset. Näihin kuvittelin saavani kulumaan yli kerän verran lankaa, väärinpä luulin...pahasti... =)
392572.jpg

Lanka: Novita Bambino
Kulutus: 37 g (kerä olisi painanut 50 g...)
Puikot: 2½ bambusukkikset
Malli: Haruha kämmekkäät soveltaen mallia lapaseksi


Jeeee, vanha ihana avon tekemä sivupohja on palannut toimintaan ja se näkyy taas oikein. =) Palaan siis tähän enemmän oman näköiseen pohjaan. =)