Huomasin tuossa, että on vielä muutamia savitöitä esittelemättä. Tässäpä niistä nyt sitten kuvia. =)

Ensinnäkin tälläiset ruskeat ruukku ja kulho. Molemmissa piti olla turkoosi sisäosa, mutta turkoosi väri ei sitten ollutkaan kovin tarttuvaista lajiketta ja siitä jäi vain lasinen pinta, muttei ollenkaan väriä...

771514.jpg

Sitten on valmistunut kovan onnen lautanen. Kovan onnen siksi, että se on tehty viisi kertaa. Neljällä ensimmäisellä kerralla lautanen halkesi kuivuessaan todella pahasti. Tämäkin lautanen halkeili, mutta onneksi vain sen verran, että sen pystyi vielä paikkaamaan. Ihan hyvä tästä tuli, etenkin tykkään tuosta puukuviosta, jota on korostettu jollakin oksidilla. Jep, melkein sitä muistaa näin neljän kuukauden jälkeen mitä on tullut tehtyä... Tämän haluaisin laittaa seinälle koristeeksi tai isoon eteiseen avainkulhoksi...tosin se eteinen ainakin nyt puuttuu, joten seinä olisi todennäköisempi paikka, ainakin tällä hetkellä.

771515.jpg

Vielä olisi viisi kappaletta sydämiä. Niistä haluaisin laittaa kuvan, kun joskus saan porattua niihin reijät ja tehtyä niistä ikkunakoristeen. Nyt silmiä kaihertaa, kun sain öljyttyä yöpöytäni. Ne ovat turvonneet meillä niin paljon, että ainakin toisen pöydän laatikko on pakko hioa, että sen saa takaisin paikalleen. Sitä revittiin ruuvin ja vasaran kanssa pois pöydästä, kun ei suostunut hyvällä tulemaan. Toistakin jouduttiin samoilla välineillä suostuttelemaan, mutta tuli kuitenkin helpommin. =)

Tänään kävin myös palstalla. Sen lisäksi, että joku on syönyt nauriideni lehdet, on joku myös nakertanut väjän juurta. No, onneksi vaurioita oli vain nauriin pinnassa ja itse nauris oli hyvä. =) Maistelin siis yhtä. Testasin myös yhden porkkanan. Vielä se oli melko pieni, mutta todella herkullinen. =D Ja söinpä vielä yhden karviasmarjan ja kaksi palollista herneitä, satokausi on siis alkanut. Tai söinhän jo viimeviikolla Myn kanssa mustaviinimarjapensaamme tyhjäksi. Marjoja oli yhdeksän, siis kokonaista yhdeksän. Taisi pensas ottaa nokkiinsa, kun syksyllä sen leikkasin. =) No, ei se mitään. Ne yhdeksän marjaa olivat todella suuria ja makeita. =)

Ja vielä muutama kuva kisuista, jotka löysin etsiessäni noita kuvia saviastioista. Tässä ensimäisenä Leevi, pieni lepakonpoikaseni. =)

771516.jpg

Ja vastavuoroisesti, se pieni Naskalini. =)

771517.jpg

No, jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin ei ne nyt niin pieniä ole. Saksasta tullessani katselin, että näyttävätpä pojat isoilta, siis isoilta, ei lihavilta. Ei ne oo lihonnu, mutta ne on kasvanu...ja pitihän ne sitten punnita. Lassi paino vähän yli vuosi sitten 4,5 kg ja sillon sen painoa piti ruveta tarkkailemaan. Nyt poika paino 5,3 kg. Eli kasvua on, edelleen sillä on kuopat kyljissä, mutta ei ihan yhtä isot kun sillon aikoinaan.

Lopettelenpa raportin täältä tällä erää ja no, en tee mitään järkevää ainakaan. =)