Minun piti ottaa tuonne kurssille mukaan kameran, olisi saanut samalla kuvia siitä miten töitä tehtiin, millaisilla välineillä ja mitä kaikkea muut tekivät tai siis opettaja. ;)

Tässäpä näitä töitä sitten on. Ensimmäinen harjoitustyö oli pallo. Niitä löytyykin sitten useampi kappale, koska yksi palloista on alapinnaltaanhalkeillut ja sitä ei voinut hioa ja sain tehdä uuden tilalle. Pienin pallo oli lauantai-iltapäivän kokeilu, kun alkoi jo olemaan hiljaisempaa ja sai kokeilla mitä halusi. Pallon sisällä menee "silta" eli lasinen lanka raunasta reunaan. Se olikin aika jännä juttu miten se syntyi ja niin helppoa. =)

985310.jpg
985417.jpg

Sitten tehtiin kukkia ja pisaroita, niin ja tuo kuvassa oleva viinipullon sulkija ei ole minun tekemäni. Sain sen lohdutsupalkintona, kun sunnuntain omenapuupuhallettu tukkukuppini oli joko mennyt rikki tai joku muu oli sen ottanut, en tiedä kumpi oli kyseessä, mutta ilman jäin. Tosin se ei niin kamalasti harmittanut, koska kuppi oli jotenkin ihan vänkyrä ja omituisen mallinen. =D

985344.jpg

Yksi onnistuneimmista töistäni oli kermanekka. Halusin kokeilla sellaisen tekemistä, koska Teema sarjan kermanekka ruikkii. Tai ainakin vieraat aina valittavat siitä. Tämä kermanekka ei ruikkinut, kun testasin sitä veden kanssa. Ja vieressä karkkikulho, joka tehtiin alun harjoitustyönä.

985357.jpg

Sitten sunnuntaina tehtiin yhden kukan maljakoita. Osa niistä oli ihan kivan näköisiä. Tässä alattekin jo varmaan huomaamaan, että kaikki työt ovat saman värisiä, tuollaisia epämääräisen sinertävän, vihertävän harmaita. Tämä johtuu siitä, että käytettiin kierrätyslasia, joka oli sekaväristä. Niinpä suurin osa töistä oli hyvin kirjavia tai tuollaisia sinertävän harmaita. Sain muutaman kivan värisen helmen tehtyä. Valitettavasti se kokonaan violetti helmi halkesi kotimatkalla. Ja sama halkeaminen kävi hirmu kauniin väriselle (sinivioletti) helmestä muotoillulle kukalleni. Noista helmistä pitäisi vielä saada tuo valkoinen kitti jotenkin pois. Seuraavassa kuvasarjassa voitte samalla ihailla, kuinka kamera joskus vääristää myös hyvään suuntaan asioita. =)

985384.jpg985405.jpg

Ja näin on sitten se lasinpuhalluskin tullut kokeiltua. Ihan hauskaa se oli, todella vaativaa ja osaa taas arvostaa sitä, kuinka ammattilaiset osaavat ja saavat kaiken näyttämään helpolta. =)