Tänään oli sitten aamulla se taidehistorian tentti. Se meni hyvin, tai ainakin siltä musta tuntuu. Kirjotin kaks ja puol sivua pyramideista ja pylonitemppeleistä, niitten arkkitehtuurista ja suhteesta uskontoon. Oli kiva huomata, että lukemisesta oli ollu hyötyä. Kokeessa oli seittemän kysymystä, joista piti valita yksi. Kysymyksiä lukiessani huomasin, että olisin osannut vastata kuuteen. Eli yksi olisi ollut liikaa ja se käsitteli sitä Antiikin Roomaa, jota en ehtinyt lukemaan. Kovimman kamppailun kävin kolmen kysymyksen välillä. Kreikan klassisen ajan rakennustaide, pyramidit ja pylonitemppelit ja kolmantena ihmiskunnan varhaisin taide. Noihin olisin saanut kaikkiin varmaan paljon tekstiä, mutta kirjaa lukiessani olin kaikkein tarkimmillani Egyotin kohdalla, koska faarot kiinnostavat ja olen itse käynyt Gizan pyramideilla. Olivathan ne korkeaudessaan todella vaikuttavia. Haluaisin vain matkustaa sinne uudelleen ja nähdä myös porraspyramidin, kuolleiden laakso ja pylonitemppelit. Kaikkea sitä saa tahtoa.

Matkakuume on noussut todella kovaksi. Ollaan mietitty töissä, että lähdettäisiin pikkujoulumatkalle (juu, meillä vietetään pikkujouluja keväällä...). Tallinna on ollut aika koholla ajatuksena, koska sielä olisi yksi vanha työntekijä, jota porukka haluaisi nähdä. Mutta muuten se ei houkuttele...paikkanahan se on upea (kuulemma, olen ollut sielä viimeksi 8 vuotta sitten...), mutta se ei ole etelässä, eikä sinne lennetä. Meidän budjetilla sielä Tallinnassa pitäisi viettää varmaan ainakin viikko. Meillä on kuulemma sama budjetti kuin viimevuonna ja silloin oltiin kolme päivää Milanossa ja yksi Frankfurtissa. Ollaan myös mietitty, että voitaisiin lentää vaikka Barcelonaan tai jonnekin...se olisi niin houkuttelevaa. Sinne haluaisin uudelleen.

Tänään tuli kaverin kanssa puhetta (taas!) siitä, että haluaisin mennä Berliiniin ja nähdä Nefertitin patsaan. Se olisi niistä maailman suurista taideteoksista, jonka oikein todella haluaisin nähdä. Ruvettiin heti katselemaan hintoja maaliskuulle. Saatetaan vaikka lähtä, koska lennot olivat sen verran halpoja ja kyllähän töistä nyt aina pari lomapäivää saa. Mietittiin myös samaan lomaan Wienin yhdidtämistä. Voitaisiin lentää sinne Berliiniin, olla sielä pari yötä, lentää Wieniin, olla sielä pari yötä (ja käydä katsomassa Willendorfin venusta ja joitain Sissi-juttuja) ja lentää kotiin Berliinin kautta. Luulen, että otan tuon retken toteuttamisen oikein vakavasti. Tahtoo matkalle! Tänään taas ajettiin kaupasta kotiin lentokentän ohi ja yritin taas puhua avolle, että ajattele kuin kivaa olis mennä tollasella isolla rautaputkella jonnekin lämpimään...ei vieläkään suostunut, mutta alkaa se pikkuhijlaa lämpenemään. Ehkä ensi kesän kesätyörahoista uhraa muutaman eurosen etelänmatkaa, jos jatkan tätä taivuttelua yhtä kovasti. =)