Tai oikeammin lakanaan sidottuna. Viikonloppuna pääsin nimittäin kokeilemaan vapaalankahuovutusta. Oltiin vaihtamassa niitä talvirenkaita ja avon äiti oli ostanut Tallinnan tuliaisina huovutuslankaa, sellaista hahtuvan tapaista. Lanka oli todella riittoisaa kun 125 g riittää hyvink ahteen huiviin, isoon sellaiseen.

Ensin lankaa kieputeltiin lakanan päälle pitkittäin, puolikkaan lakanan alueelle.Sitten lakanan toinen puoli taitettiin lankojen päälle, lakana rullattiin ja solmittiin langoilla kuin paisti.Lopuksi tämä pitkula tungettiin sukkahousun lahkeeseen ja sitten 40 asteen normaalipesuun koneeseen ja sitten revittiin paketti varovasti auki ja huivi varovasti irti lakanasta.

249540.jpg

Tuossa ylemmässä kuvassa langat ovat lakanalla. Tein vielä päälle toisen värisestä langasta kukkia ja kukkiin vaaleammasta ruskeasta langasta keskustat.

249541.jpg

Huivista tuli todella kivan näköinen, omani on todella iso, suorastaan shaalimainen. Ajattelin laittaa sen tammikuussa kaverin häihin, jos nyt saisin jostain saman sävyistä kangasta ja tehtyä siitä sitten hameen. =)

249542.jpg

Ja tässä sitten avon pikkuveljen tyttöystävän huivi, siitä tuli kanssa todella kiva. =)

Tästä kokeilusta taisin hieman innostua. Taidan tehdä muutaman huivin joululahjaksi. Pitääkäydä ostamassa jostain hahtuvaa tai toivoa, että joku toisi Virosta tuota lankaa, että voisi sitten jouluksi jotain tehdä. =)