Nyt on jo puoli lomaa mennyt, valitettavasti. Voisin olla pidempäänkin, koska vasta nyt alkaa loman varsinainen rentoutumisosio. Toivottavasti kelit sallivat ja pääsen myös ulos rentoutumaan. =)

Loma alkoi siis pienellä matkalla Saksaan. =) Sinne lähdettiin viimeviikon maanantaina ja ensimmäisenä kohteena oli Berliini. Sielä käytiin (siis matkakaverina minulla oli Sanna) katsomassa Charlottenburgin linnaa ja Altes Museumia. Tuo Altes Museum oli ehdottomasti minulle se tärkein kohde, se syy haluta Berliiniin. Halusin nimittäin nähdä Berliinin Egyptiläisen museon kokelmiin kuuluvan Nefertitin pääpatsaan. Sen patsaan, jonka jokainen on varmasti nähnyt lukuisissa kuvissa, eli tämän:
400px-Nefertiti_bust2.jpg

Kyllä tuo patsas oli melkoisen vaikuttava noin luonnossa nähtynä, kuvat eivät todellakaan tee kunniaa Nefertitin kauneudelle. =) Kannatti mennä katsomaan. Onpi ehkäpä hienoin faaraokausien töistä, joka on säilynyt. Saattaapa jopa voittaa Tutankhamonin kultaiset hauta-aarteet, jotka olen aikoinaan nähnyt Kairon Egyptiläisessä museossa...

Käytiinhän me Berliinissä myös askartelukaupoissa, pieniä askartelijan paratiiseja oli useampiakin. Kiitos Jaananlle, kun annoit listan kaupoista. =) Käytiin myös muutamissa Hampurin lankakaupoissa torstaina, kun keskiviikkona oli sinne ensin siirrytty. Molemmat kaupungit olivat kyllä mukavia, etenkin jos ei olisi satanut. Mutta luulen nyt, että Hampuri on osaltani nähty. Berliiniin olisin valmis palaamaan uudestaan, koska sielä jäi vielä vaikka kuinka paljon nähtävää näkemättä. Seuraavaksi voisi kyllä käydä jossakin muussa eurooppalaisessa pääkaupungissa, vaikkapa Lontoossa, Ateenassa, Wienissä, Pariisissa...tai jossain ihan muualla. =)

Perjantaina kotiuduin ja lauantaina menin käymään kummipojan synttäreillä. Sielä vierähtikin jokunen hetki ja sunnuntaina avon pikkuveli ja setä tulivat käymään. Pikkuveli jäi tänne ja lähti eilen kotiinsa, joten nyt se varsinainen loma, lököloma, vasta alkaa. =) Ensimmäisen päivän kunniaksi mentiin tänään avon kanssa käymään elokuvissa. Taisi olla kolmas kerta yhteisen elämämme aikana. Ensimmäinen kerta oli ekoilla treffeillä ja toinen myöhemmin, kun saimme ilmaiset liput. Tammikuussa annoin avolle leffalippuja synttärilahjaksi ja nyt on niistä yksi käytetty. Vielä voidaan mennä leffaan neljä kertaa. Tänään käytiin katsomassa erikoistehosteilla ja kovilla äänillä varustettua Harry Potteria ja Feeniksin kiltaa. Kiva elokuva oli se, sai nauraa välillä ja viihdyttäväkin oli. Nyt sitten vain pitää jäädä miettimään, että koska sitä seuraavan kerran mentäisiin lehvaan. On muutama elokuva mielessä, joita voisi mennä katsomaan. =)

Nyt sitten voisin mennä jatkamaan tilaustyönä tehtävää neuletakkia tai aloittamaan jotain uutta, katsellaan. =)