Väsyttää ihan uskomatoman paljon, ei jotenkin ole saanut juuri mitään aikaiseksi pitkään aikaan, tai siltä ainakin tuntuu... No, onneksi enää kaksi työaamua jäljellä. Sitten lauantai-aamuna lähdetään taas mökille rakentamaan ulkohuusia. Oltiin sitä viime viikonloppunakin rakentamassa, saatiin koppiin seinät. Nyt on toinen rakentaja pari ollut rakentamassa ja ovat kuulemma saaneet lattiaa ja istuinosaa tehtyä. Jäljellä siis vielä katto ja ovi, katsotaan jääkö meille rakennettavaa vai maalataanko ja siirretään huussia parin sadan metrin päähän. Ollaan meinaan rakennettu huussia sedän navetan vieressä ja pitäisihän se sitten valmiina siirtää rantaan oman mökin viereen. Tuo parisataa metriä olisi vähän turhan pitkä vessa matka, etenkin öisin. =)

Ja löin äsken kissaakin kannettavalla, kun menin katsomaan uunissa olevaa raparperipiirakkaa. Olin siirtämässä kannettavaa edessäni olevalle tuolille enkä sitten näytön läpi nähnyt, että kissa oli tuolilla... Leevi parka, jäi taas alle...

Mitäs muuta...olin tänään repimässä palstalla rikkaruohoja. En ollut taas hetkeen sielä käynytkään ja oli kaikki kulkutiet ja muut ihan täynnä rikkatuohoja, niin ja olihan ne penkitkin täynnä rikkaruohoja. Revin sitten isot rehut pois niin, että ensi kerralla voi sitten jo ehkä vähän nyppiäkin rikkaruohoja, kun näkee missä ne omat kasvit ovat... Ja repäisinpä siinä samalla muutaman nauriinkin. On sinne jo tulossa jotain juurta, koska nyt lehtien alla oli jo sellainen parin sentin pallero. =)

Laitetaankos tähän muutama kuvakin mökiltä, ettei nyt taas liian tylsäksi mene. =) Niin, ja löysin jo muutaman kypsän mustikankin. Olisi varmaan saanut jo mökin pihasta piirakallisen mustikoita. Eli tämä kesä on lupaavampi tuon mustikka saaliin suhteen. =)

Tässä siis ensin perjantai-illasta kuva. Tai oikeastaan lauantai aamusta, kuva on meinaan otettu joskus puolen yön jälkeen...Oli todella kaunis sininen taivas ja kuun valo heijastui pilvien välistä tyyneen järven pintaan.

711045.jpg

Lauantai-iltana pääsinsitten hieman aikaisemmin ottamaan valokuvia. Kahlasin saappaat jalassa järveen ja sain kuvan kauniista auringonlaskusta läheisen niemen taakse. =)

711046.jpg

Lauantaina käytiin illalla uimassa ja sen jälkeen testattiin kaivosta löytyneellä sammakolla maalaispoikien leikkiä. Isäni veljineen on kertonut usein siitä, kuinka ovat pienenä leikkineet sammakoilla. Sammakko on ensin otettu kiinni (tässä tapauksessa löydetty kaivosta) ja sen jälkeen heitetty pienen matkan päähän järveen ja katsottu kun sammakko ui takaisin. Me testattiin kerran, että lähteekö se sammakko heti oikeaan suuntaan ja heti se lähti. Pojat olivat tainneet leikkiä kunnes oli tullut hauki ja syönyt lelun... =(
No, meidän sammakko tuli turvallisesti rantaan ja istui läheiselle kivelle, sitä sitten kuvaamaan. Kaunis otus on se, ainakin kuvassa. =)

711049.jpg

Kuvasin minä muitakin ötököitä, mutta säästettäköön teidät rumilta kiiltomadoilta ja harmailta perhosilta. =) Kiiltomadot ovat kyllä kauniita, kun loistavat pimeässä, mutta eivät sitten enää ilman valoaan... Tässä kuitenkin viimeiseksi kuva siitä, kuinka veden pinta on tänävuonna paljon ylempänä kuin viimekesänä. Tosin tänävuonna tuo veden pinta on normaalilla tasolla, ainakin Saimaassa. Kuvassa näkyy kuinka veden pinnan alle menee pitkä rivi valkoisia kivilaattoja. Viimekesänä nuo laatat eivät riittäneet vesirajalle vaan niiden taakse oli vielä lisättävä muutama suuri ja laakea kivi, että pääsi hakemaan saunavettä järvestä. Tänävuonna vettä on riittänyt kaivossa, jopa saunaan asti. =) Toisinaan, sateisina kesinä, tuo koko kivikko on veden peitossa, joten nyt on ihan hyvä keskitaso. =)

711048.jpg